Προβολή Εργασίας
ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Ή ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Κ. Αδαμόπουλος, Ε. Τσελεκίδου Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης |
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην παρούσα εργασία και στα πλαίσια των απαιτήσεων του κανονισμού ΕΚ 852/2004 και του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων κατά ISO 22000:2005, εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής συστήματος HACCP σε κρεμώδη ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα αρχικά για τη διατήρησή τους με βάση τη σύνθεσή τους και τη δυνατότητα εφαρμογής θερμικής επεξεργασίας.
Λέξεις Κλειδιά
HACCP, κρεμώδεις σαλάτες, θερμική επεξεργασία, shelf life
|
|