ΑνακοινώσειςΕπικοινωνίαΣύνδεσμοι
Προβολή Εργασίας

Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων 2
01 Jun 2007, 16:45 - 18:30
Εργασία TT148
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ
Δ. Κοντούλης1, Κ. Κατσιέρης1, Π. Βλάχος1,2, Μ. Κορνάρος1
1 Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών
2 ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης των νωπών φρούτων, λαμβάνει χώρα ποιοτική υποβάθμισή τους, λόγω των μεταβολικών διεργασιών που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό τους και της αρνητικής δραστηριότητας των παθογόνων μικροοργανισμών. Η ποιοτική υποβάθμιση είναι μια φυσιολογική διεργασία που λαμβάνει χώρα κατά την αποθήκευση των φρούτων, αλλά η έκταση της φθοράς τους εξαρτάται από τις συνθήκες και τις χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες αποθήκευσης. Αντικείμενο της παρούσας εργασίας, αποτελεί η ανάπτυξη ενός συστήματος επεξεργασίας με χρήση αέριου όζοντος, των επιτραπέζιων σταφυλιών, με σκοπό την παράταση του χρόνου αποθήκευσής τους. Η άριστη οξειδωτική και απολυμαντική δράση του αέριου όζοντος εγγυήθηκε την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Λέξεις Κλειδιά
νωπά φρούτα, επιτραπέζι;α σταφύλια, Σουλτανίνα, συντήρηση, επεξεργασία, αέριο όζον



Τελευταία Νέα
04.06.2007
Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
25.05.2007
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
16.05.2007
Τελικό Πρόγραμμα του 6ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής