Προβολή Εργασίας
ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΞΩΔΟΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ
Μ. Τσουκαλά, Γ. Κατσαρός, Π. Ταούκης Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο |
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Μελέτη ρεολογικών και ιξωδοελαστικών ιδιοτήτων της μαγιονέζας που παράχθηκε σε συνεχή γραμμή βιομηχανικής παραγωγής. Μελέτη δειγμάτων που παράχθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα διάτμησης στον κολλοειδόμυλο. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν συσχετίστηκαν με αντίστοιχα της απλής εμπειρικής μεθόδου Plummit που εφαρμόζεται για ποιοτικό έλεγχο στη βιομηχανία.
Λέξεις Κλειδιά
Ρεολογικές και ιξωδοελαστικές ιδιότητες, μαγιονέζα, αριθμός Plummit
|
|