Προβολή Εργασίας
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΒΑΚΑΛΑΟΥ (GADUS MORHUA) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΞΙΝΗΣ Η ΑΛΚΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ
Π. Βαρελτζής, H. Hultin Food Science Department, University of Massachussets |
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Επίδραση του όξινου ή αλκαλικού pH (όξινη ή αλκαλική διαλυτοποίηση) κατά την επεξεργασία βακαλάου στις φυσικοχημικές ιδιότητες των φωσφολιπιδίων από τις μεμβράνες του μυικού ιστού του βακαλάου. Επίδραση στην οξειδωτική σταθερότητα των φωσφολιπιδίων in situ kai in vitro και βελτίωσή της χρησιμοποιώντας κιτρικό οξύ-χλωριούχο ασβέστιο, καθώς και υδατοδιαλυτές ουσίες του μυικού ιστού.
Λέξεις Κλειδιά
οξείδωση, αιμοσφαιρίνη, κιτρικό οξύ, χλωριούχο ασβέστιο, όξινη ή αλκαλική διαλυτοποίηση
|
|