ΑνακοινώσειςΕπικοινωνίαΣύνδεσμοι
Προβολή Εργασίας

Επιστήμη & Τεχνολογία Τροφίμων 1
01 Jun 2007, 14:30 - 16:15
Εργασία TT136
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΛΙΠΙΔΙΩΝ ΒΑΚΑΛΑΟΥ (GADUS MORHUA) ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΞΙΝΗΣ Η ΑΛΚΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΛΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ
Π. Βαρελτζής, H. Hultin
Food Science Department, University of Massachussets
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Επίδραση του όξινου ή αλκαλικού pH (όξινη ή αλκαλική διαλυτοποίηση) κατά την επεξεργασία βακαλάου στις φυσικοχημικές ιδιότητες των φωσφολιπιδίων από τις μεμβράνες του μυικού ιστού του βακαλάου. Επίδραση στην οξειδωτική σταθερότητα των φωσφολιπιδίων in situ kai in vitro και βελτίωσή της χρησιμοποιώντας κιτρικό οξύ-χλωριούχο ασβέστιο, καθώς και υδατοδιαλυτές ουσίες του μυικού ιστού.

Λέξεις Κλειδιά
οξείδωση, αιμοσφαιρίνη, κιτρικό οξύ, χλωριούχο ασβέστιο, όξινη ή αλκαλική διαλυτοποίηση



Τελευταία Νέα
04.06.2007
Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
25.05.2007
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
16.05.2007
Τελικό Πρόγραμμα του 6ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής