Προβολή Εργασίας
ΩΣΜΩ-ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
Ε. Δερμεσονλούογλου, Μ. Γιαννακούρου, Π. Ταούκης Σχολή Χημικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο |
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Σκοπός της εργασίας είναι (α) η μελέτη της ωσμωτικής αφυδάτωσης ευαίσθητων φυτικών ιστών όπως τομάτας, αγγουριού, φράουλας και καρπουζιού, (β) η εξέταση της χρήσης της ωσμωτικής αφυδάτωσης ως προεπεξεργασίας της κατάψυξης και (β) η επίδραση της ωσμωτικής αφυδάτωσης στην ποιότητα των τελικών κατεψυγμένων προϊόντων κατά την αποθήκευση τους.
Λέξεις Κλειδιά
κατάψυξη, ωσμωτική αφυδάτωση, τομάτα, αγγούρι, φράουλα, καρπούζι, διατηρησιμότητα
|
|